« Articolul precedent

Comunicat ARCG circulara 5 ACHR

2 Martie 2013

Comunicat ARCG circulara 5 ACHR

Arad 28.02.2013

In urma Circularei nr. 5 emisa de ACHR in data de 28.02.2013, aducem la cunostiinta tuturor iubitorilor de Ciobanesc German urmatoarele:

1.   ARCG este persoana juridică română de drept privat, non-profit, fără scop lucrativ, neguvernamentală, apolitică şi funcţionează în baza OG nr. 26/2000., ca atare functioneaza legal, recunoscuta de statul Roman pentru acest domeniu de activitate.

2.   ARCG nu pretinde nici un moment ca rezultatele obtinute de caini in expozitiile organizate de ea, sa fie recunoscute de AChR. Rezultatele expozitiilor de club organizate de ARCG si patronate de WUSV sunt recunoscute de acestia din urma ca for suprem mondial in materie de Ciobanesc German.

3.  AChR nu are calitatea si nici dreptul de a interzice libera asociere a persoanelor, drept garant de Constitutia Romaniei in Art. 1 pct (3) unde se spune: “(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din Decembrie 1989, şi sunt garantate.” iar in Art. Pct (2) din Constitutie se spune: “(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.” . La Art. 20 pct (1) se precizeaza: “(1) Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.” Avand in vedere aceste prevederi Constitutionale cu privire la drepturile si libertatile persoanei, nu intelegem pe ce temei legal se bazeaza Circulara AChR mai sus amintita si ca atare, cum poate fi interzis dreptul unei persoane de a participa la o actiune legal organizata de o alta Asociatie recunoscuta de legea Romana. Prin urmare, ARCG va lua imediat atitudine oficiala in acest sens si va sesiza organizatiilor guvernamentale si non-guvernamentale din Romania si Uniunea Europeana aceste abuzuri.

4.   Cum AChR, in mod abuziv, anunta ca va interzice accesul cainilor la Cartea de Origine Romana, anuntam pe aceasta cale in premiera publicul ca ARCG a demarat actiunea de eliberare a Cartilor de Origine pentru cainii din Romania apartinand rasei Ciobanesc German prin intermediul Clubului Mondial de Ciobanesc German-WUSV, astfel incat toti membrii ARCG si in general, posesorii de Ciobanesc German care doresc acest tip de documente sau care ar fi afectati de Circulara AChR, sa poata in continuare sa obtina dreptul de monta, pedigree, examene de munca si selectie si toate acestea recunoscute de forul suprem mondial in materie de Ciobanesc German - WUSV. Acest punct este unul dintre principalele discutate si agreate intre ARCG si WUSV in etapele premergatoare afilierii.
Avand in vedere toate cele prezentate mai sus, va asteptam cu drag la expozitia ARCG organizata in 23 Martie la Cluj Napoca si va invitam alaturi de noi in lupta pentru sustinerea evolutiei rasei pe care o iubim.

Cu deosebita stima,

Florin Deznan
Presedinte Asociatia Romana pentru Ciobanesc German


Scris in categoria Caini Ciobanesc German | Sus

Comments are closed.